Sabadell (Bcn nord)


Estratègies contra l’exclusió social

Inscriu-te!

Inscriu-te!

Dimarts, 18 de juny de 2013

Programa

  • 9.30 h Benvinguda a càrrec de la Cap de la Secció d’Avaluació i Coordinació de Plans, de la DGACC, Sra. Montserrat Solé
  • 10 h Presentació de la jornada i benvinguda als participants. Presentació del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), a càrrec d’ Isabel Gay, coordinadora del SIAD de Sabadell.
  • 10.15 h Presentació d’experiències a càrrec dels dinamitzadors de la Xarxa Òmnia.
    • Reinventa’t: Eines de millora de l’ocupabilitat per a dones en situació d’atur de llarga durada, a càrrec d’Antonio Collado, del Punt Òmnia de Santa Coloma de Cervelló – MIHTRA. Aquest és un itinerari coordinat amb el Club de Feina de Santa Coloma i la Regidoria d’Igualtat de Gènere. Es treballa amb eines clàssiques per la cerca de feina i d’altres per donar més visibilitat als currículums, com ara els videocurrículums, portfolis interactius i un ciberclub de feina col·laboratiu.
    • Treball en xarxa al barri de Montserrat, a càrrec de Pere Boronat del Punt Òmnia Montserrat de Terrassa. Coordinació de programes i entitats del barri, on es treballa per l’atenció integral a les persones, en concret la relació entre l’escola, els esplais, l’agrupació esportiva, l’associació veïnal i totes les retroalimentacions que deriven d’aquests a l’hora de gestionar i repartir l’espai de l’Òmnia així com la connexió wifi que es un bé molt preuat al barri. S’emfasitza en la responsabilitat i el compromís, com a feina de fons per a la inclusió social, especialment en el cas dels i les joves, ja que parlem d’un reforç positiu a canvi d’aquesta responsabilitat en forma d’una connexió gratuïta d’Internet i d’un espai on poder relacionar-se i enfortir els vincles.
  • 11.30 h Descans
  • 12.30 h Grup de treball: Estratègies contra l’exclusió social
    Els Punts Òmnia ja han posat en marxa estratègies d’inclusió, davant el context actual. Treballarem sobre l’anàlisi de bones pràctiques i farem una posada en comú per extreure’n les conclusions i l’aplicació a d’altres contextos.
  • 13.45 h Cloenda.

Lloc: Punt Òmnia Casal Cívic Rogelio Soto – AV Espronceda

Adreça: C. Campoamor, 93-95 (Sabadell).

Mostra Jornades Òmnia al Territori (juny 2013) en un mapa més gran