L’aprenentatge i sobretot l’adquisició d’un idioma és un procés llarg que necessita d’una pràctica el més real i contínua possible. Les possibilitats de la xarxa no només com a repositori de coneixements sino també a nivell de comunicació amb altres persones la fan un canal ideal per accedir a nombrosos recursos i espais per aprendre o millorar el nostre nivell d’anglès: serveis per exercitar la parla i l’escolta, exercicis, apunts, tests… A continuació us presentem alguns d’ells organitzats per seccions amb la idea de que pugueu triar el que necessiteu en cada situació.

Com sempre, us invitem a que compartiu amb nosaltres d’altres que coneixeu.

Si teniu poc temps: Píndoles diàries / setmanals

“The Daily Vitamin” és un proposta diària de subscripció que us arribarà automàticament al vostre mail explicant-vos el significat d’una paraula amb exemples i amb una versió en àudio. És ideal si disposeu de poc temps i voleu practicar mínimament l’anglès a diari.
http://www.ziggurat.es/es/lecciones_ingles/index.asp

“Ejerciciodeingles.com” és una proposta setmanal que ens arribarà al correu amb exercicis organitzats en 3 nivells: bàsic, mig i superior, per poder triar així la proposta que millor s’ajusti als nostres coneixements.
http://www.ejerciciodeingles.com/newsletter/

Diccionaris i traductors en línia

Eines d’idioma de Google és un magnífic servei que no només permet traduir els textos o webs que li facilitem en nombrosos idiomes, sinó que també tradueix les pàgines resultat de les nostres recerques.
http://translate.google.es/#

Howjsay és un diccionari de veu en anglès. Si no saps com es pronuncia una paraula només l’has d’escriure i la web la llegirà.
http://www.howjsay.com/

En aquest apartat podríem haver inclòs també Wordreference.com i Thefreedictionnary.com que ofereixen eines de traducció i diccionari, però donat la quantitat de recursos que hi apareixen, hem cregut més convenient posar-los en el següent apartat.

Portals de recursos

Mansioningles és un espai que ofereix diferents recursos com ara un curs en 3 nivells, diferents exercicis per temàtiques, o àmbit del nostre aprenentatge que vulguem reforçar,  la possibilitat de descarregar llibres en anglès i també programari de pràctica que podrem instal·lar al nostre PC. En castellà.
http://www.mansioningles.com

Wordreference.com no és només un diccionari, en aquesta web podreu buscar usos idiomàtics, traductors i fins i tot participar a fòrums per compartir els vostres dubtes.
http://www.wordreference.com

The Free Dictionnary és molt més que un diccionari- traductor, es tracta d’un portal amb jocs, fòrums, articles i moltes activitats per la pràctica de l’idioma.
http://www.thefreedictionary.com/

English4us ofereix recursos tan interessants com xats, jocs, informació sobre exàmens oficials, i enllaços a podcast d’àudio i vídeo per poder practicar la nostra comprensió de la parla anglesa.
http://english4us.es

BBC Learning English. Qui millor que la BBC, la TV pública britànica, per oferir-nos tot tipus de recursos per practicar l’anglès?
http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/

Englishclub és un altre portal ple de recursos, encara que una mica confós per la quantitat d’informació que mostra i com està organitzada. Només està en anglès.
http://www.englishclub.com/

Learning English British Council és un espai amb tot tipus de recursos i la possibilitat de parlar amb altres persones en el món virtual de Second Life.
http://learnenglish.britishcouncil.org/en/

Saberingles i Linguasnet són un parell de portals amb l’avantatge d’estar en castellà.
http://www.saberingles.com.ar/
http://www.linguasnet.com

El blog para aprender inglés és un espai que ofereix un curs en línia gratuit amb diferents materials de recolzament i dividit en 3 nivells diferents, amb consells de tipus pràctic per optimitzar l’experiència d’aprenentatge.
http://elblogdeingles.blogspot.com

Tests i qüestionaris

A English Test trobareu una gran selecció de qüestionaris organitzats per nivells educatius i temàtiques.
http://www.english-test.net/

Eines de creació d’activitats

Malted és una eina del Ministeri d’Educació i Ciència per a la creació d’activitats didàctiques per l’ensenyament de l’anglès. A més a més del programa per poder crear les vostres pròpies activitats, disposeu de diferents unitats didàctiques creades per a anglès de primària i de secundària.
http://recursostic.educacion.es/malted/web/descargas/index_php.php

Jclic és una eina de creació d’activitats educatives que gràcies a la tasca de molt professionals de l’ensenyament disposa d’una enorme colecció de recursos. Al següent enllaç teniu filtrats els dedicats a l’aprenentatge de l’anglès.
http://clic.xtec.cat/db/listact_ca.jsp?lang=ca&ordre=0&desc=1&from=1&area=lleng&idioma=en&nivell=*&text_titol=&text_aut=&text_desc=&num=25

Comunitats d’intercanvi d’idiomes

L’aprenentatge d’un idioma ha d’anar acompanyat de la pràctica real, és a dir, hem de parlar i sentir l’idioma. Internet ofereix la possibilitat d’entrar en contacte amb persones amb les quals conversar ja sigui via e-mail, xat o missatgeria instantània.

http://mylanguageexchange.com/ permet entrar en contacte amb grups de persones que coneixen un idioma i volen aprendre un altre. A més a més inclou una enorme quantitat de recursos com ara ofertes de feina que ens obrin la possibilitat de viatjar a un altres país.

http://www.livemocha.com és una comunitat d’intercanvi d’idiomes. Necessita registre. Dones i reps ajuda, corregeixes i et corregeixen, i quan més participes, més accés tens a cursos.

http://www.italki.com és una comunitat que et permetrà intercanviar els teus coneixements d’idiomes, demanar ajuda en la redacció d’un text, compartir recursos, rebre correccions als teus escrits i algunes coses més.

Recursos lúdics

A http://www.lyricstraining.com es poden escollir cançons i, a mesura que s’escolta el tema i veiem el vídeo, s’han d’anar escrivint la lletra, omplint buits o sencera, depenent del nivell que triem.

http://www.subingles.com és similar a l’anterior però amb la possibilitat de triar l’artista del qual volem la cançó.

A http://www.juegoseningles.es trobareu un típic joc del penjat per aprendre vocabulari en anglès.

Vídeos

Misterduncan ens parla de temes del dia a dia als seus vídeos subtitulats en anglès, que podrem seguir fàcilment si ens subscrivim.
http://misterduncan-in-writing.blogspot.com
http://www.youtube.com/duncaninchina

Aprendre Inglés with Richard Vaughan és un complet mètode d’aprenentatge que inclou recursos tant interessants com una emissora de ràdio i TV amb continguts pensats per l’aprenentatge de l’anglès que podem sentir en línia durant tot el dia i molt més.
http://www.aprendeingles.com/
http://www.vaughanradio.com/

Recursos per a nens

El joc és una estupenda eina per motivar l’aprenentatge d’un idioma entre els més petits. A continuació us mostrem una selecció de webs adreçades a infants:

Anglès en les primeres edats és una web amb vocabulari bàsic i una guia didàctica per orientar els pares en l’ús de la web.
http://concurso.cnice.mec.es/cnice2005/132_English_for_Little_children/index.html#

A http://info-3.com/english/ el nen pot navegar pel vocabulari classificat per temes amb una representació visual del terme i escoltar la pronunciació. Necessita tenir instal·lar Quicktime (http://www.apple.com/quicktime/download/)

Leoloqueveo és un diccionari temàtic visual molt útil per preescolars que comencen a llegir. Es poden imprimir les fitxes de cada àrea per poder treballar sense fer servir l’ordinador.
http://www.leoloqueveo.org/indexi.htm

Learnenglishkids és un portal ple de jocs, cançons, històries i tot tipus de recursos per nens de diferents edats. Permet donar-nos d’alta com a membres, si volem, per poder deixar comentaris per exemple o rebre un butlletí informatiu per a pares.
http://www.britishcouncil.org/kids.htm?mtklink=kids-learnenglish-portal-main-promo

Mr. Teapot conté diverses activitats per aprendre vocabulari bàsic. Inclou guia didàctica per l’alumne i el professor. Necessitat Quicktime per poder sentir i veure els continguts multimèdia.
http://www.isftic.mepsyd.es/w3/eos/MaterialesEducativos/primaria/lenguas_extranjeras/mr_teapot/index.html

Anglès365 presenta més de 1.000 activitats que es van renovant, per a diferents nivells educatius. En català. Necessita tenir instal·lat Flash Player.
http://www.angles365.com/classroom/index.htm

The Yellow Pencil és una web amb moltes activitats i malauradament molta publicitat també, fent necessària la presència d’un adult en tot moment.
http://www.theyellowpencil.com/index.html

Oxford Galaxy presenta sis galàxies amb diferents jocs que inclouen a més a més la possibilitat de veure una demostració de com funcionen.
http://www.oup.com/elt/global/products/galaxy/




  • Categories

  • Informació Òmnia

  • El núvol

  • Archives

  • Repositori Tasta'm

  • RSS Estigues al corrent del que fem!

  • logoomnia

    logopunttic

    logobenestarsocial

    logofce