Presentació formació inicial

Oficina Tècnica | | Dimarts 4 desembre 2007

Nova convocatòria: 29 d’abril

La Formació Inicial és un espai d’acollida, orientació i formació en la tasca educativa i tècnica pels nous dinamitzadors i dinamitzadores que comencen a treballar a la Xarxa Ã’mnia. D’aquesta manera es garanteix la continuïtat del programa a cada Punt Ã’mnia malgrat que es produeixi un canvi en el professional.Des dels inicis del projecte, la Formació Inicial era específicament presencial, però des de mitjans de 2006 es va produir un canvi substancial al convertir-se en una formació de tipologia bimodal, és a dir, que contempla una part presencial i una altra en línia.

Aquesta nova modalitat en línia s’ha materialitzat a través de la plataforma Moodle, i ofereix per una banda material de suport i complementari a la formació inicial i presencial, i per l’altra una posada al dia en els darrers avenços tecnològics relacionats amb l’àmbit formatiu.

Objectius

Els objectius generals d’aquesta acció formativa són principalment:

  • Formar als nous dinamitzadors per tal d’oferir una visió general del projecte, garantir el coneixement dels objectius i metodologies del programa Ã’mnia i els seus mecanismes, mitjans, estructura i forma de funcionament.
  • Oferir formació bàsica que garanteixi el coneixement dels elements tecnològics més bàsics del programa.

A qui es dirigeix

La Formació Inicial de la Xarxa Òmnia es dirigeix a tots els nous i noves professionals que inicien la seva tasca com a dinamitzador o dinamitzadora en el projecte Òmnia.

Materials

La Formació Inicial proporciona als dinamitzadors i dinamitzadores una carpeta amb un conjunt de materials de referència (documents oficials del projecte, document sobre el perfil del dinamitzador, etc), un manual bàsic que desenvolupa bastament per escrit els diferents punts que es tracten en la formació, especialment relatius a les qüestions més tècnico-pedagògiques i un CD amb material en suport electrònic.

Aquest, conté:

  • material lliurat en paper (manual, projecte i documents de referència)
  • vària documentació d’Ã’mnia (fitxa objectius, estadístiques, normativa, fitxa incidències, etc)
  • logotips i elements de la imatge corporativa del projecte i de les institucions que en formen part
  • manuals del programari instal·lat als equips del Programa Ã’mnia, atenent a les diferents generacions
  • vídeos
  • programari de lliure distribució o demostracions gratuïtes de programes que puguin resultar d’utilitat al dinamitzador (programes de tractament d’imatges, música, so, les darreres actualitzacions del programari lliure instal·lat als equips, etc…

En aquest enllaç trobareu tot el material corresponent a la Formació Inicial (només per a dinamitzadors i dinamitzadores).

Convocatòries

Anteriorment la temporització de la Formació Inicial variava en funció del nombre de nous dinamitzadors que s’incorporen a la Xarxa Ã’mnia, i es realitzaven un mínim de dues convocatòries l’any.

Actualment s’opta per un sistema que pugui acollir de manera més personal a les persones que s’incorporen a la xarxa realitzen les formacions un cop cada 6 o 7 setmanes.

La propera convocatòria de formació inicial es celebrarà el 29 d’abril, a la seu del TEB .

Powered by WordPress | Tema de Roy Tanck traduit per Bloctum | Protected by Akismet